Jump to content
Sign in to follow this  
RainbowCheezburger

Game won't launch.

Recommended Posts

When I try to launch it from Steam nothing happens. When I try to launch the game from File Explorer it say's I'm missing api-ms-crt-runtime-I1-1-0.dll. It says I have to reinstall the program, please help thank you.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try verifying your Steam cache for the game. If a file somehow got missed in the download that should catch it and hopefully fix the issue. If that doesn't work then I'm not really sure, would have to leave that to the team.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exact same issue, even submitted a thread about it. Tried @Iris_Lockspur's idea with verifying the steam cache however it detected nothing wrong and the error remains.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @chzaar and @rainbowCheezburger - sorry for the delay in replies - and thanks for your patience - we're getting a lot of traffic today. '

 

Missing api-ms-crt-runtime-I1-1-0.dll tells me you are on Windows 7 or Windows 8. You need the universal C Runtime for Windows to run the game. It should normally get installed alongside the game, but it may fail if you're missing certain windows updates.

 

Try making sure to install KB2999226 first - you can find here (make sure you install the X64 version for your operating system -- We Happy Few does not support 32bit operating systems):

 

https://support.microsoft.com/en-ca/kb/2999226

 

And then try installing the VC Runtime for 2015 here:

 

https://www.microsoft.com/en-ca/download/details.aspx?id=48145

 

If you are still having trouble launching the game with both of these updates or are running Windows 10, please reply to this thread and I will investigate further,

 

Guillaume

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey, I'm also having difficulties.

 

My game just won't launch

 

I run it through steam and it is 'running' for a split second.

 

I have tried to download and install the file on both links but neither of them work. the kb29###### fails, and the latter link says it's already installed on my system

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...